A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

31,5 тис примірників методичних рекомендацій для вчителів початкової школи вже найближчим часом потраплять у всі школи України

Опубліковано 11 грудня 2018 року о 14:58

Близько 15,5 тис шкіл отримають примірники методичних рекомендацій для початкової школи, що допоможуть вчителям глибше зрозуміти суть освітньої реформи, а також дадуть цінні орієнтири для впровадження нового Держстандарту початкової освіти. Доставка цих рекомендацій у заклади стала можливою завдяки співпраці МОН та Міністерства інформаційної політики, яке забезпечило друк усього накладу – 31 тис 559 примірників. Про це розповіла Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич під час спілкування з вчителями опорної Новосільської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів імені Мирона Зарицького сьогодні, 11 грудня 2018 року, в межах робочої поїздки на Тернопільщину.

«Ця книга - «Нова українська школа: порадник для вчителя» - містить конкретні рекомендації вчителю щодо особливостей розвитку дітей раннього шкільного віку, як організувати освітнє середовище в класі, як співпрацювати з батьками і аж до тематичного планування. Методичні рекомендації будуть корисними для кожного педагога, що навчає дітей у початковий школі, допоможуть йому впевненіше почуватися під час впровадження реформи», - зазначила Лілія Гриневич.

Планується, що по кілька примірників методичних рекомендацій отримає кожна школа в свій бібліотечний фонд. Там ними зможуть користуватися всі вчителі початкової школи.

На звороті книжки також є QR-код, через який порадник може завантажити кожен охочий, зокрема, вчитель для користування поза школою. Зайти посібник можна й на сайті МОН за посиланням.

«Ми дуже вдячні Міністерству інформаційної політики за підтримку цього проекту. Надзвичайно важливо, що доступ до цього порадника всі вчителі отримають не лише в електронному, а й паперовому вигляді. В ньому міститься уся основна інформація про реформу освіти, він дає вчителям ту інформацію, без якої успішне впровадження реформи просто неможливе»,- додала Міністр.

Розвезення методичних рекомендацій розпочнеться вже в другій половині грудня, а на початку 2019-го вони будуть у всіх школах України.

Нагадуємо, що в бюджеті на  2019 рік закладено ще 1 млрд грн на обладнання початкової школи.