A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

27 квітня відбудеться апробаційний ЄДКІ для бакалаврів спеціальності кібербезпека

Опубліковано 24 березня 2023 року о 13:10


27 квітня 2023 року відбудеться апробаційне проведення єдиного державного кваліфікаційного іспиту (ЄДКІ) за спеціальністю 125 Кібербезпека на першому (бакалаврському) рівні вищої освіти для здобувачів 2023 року випуску всіх форм здобуття освіти.

ЄДКІ є обов’язковим компонентом атестації бакалаврів за спеціальністю 125 Кібербезпека.

Метою ЄДКІ є вимірювання та оцінювання результатів навчання, досягнутих здобувачем освіти відповідно до вимог стандарту вищої освіти.

ЄДКІ базується на затвердженій МОН програмі, має форму комп’ютерного тестування, буде відбуватися одночасно у всіх закладах освіти за єдиними правилами та тестовими матеріалами.

Іспит проходитиме у закладах вищої освіти за місцем навчання здобувачів у присутності незалежних представників у кожній аудиторії, з дистанційним адмініструванням та відеоспостереженням. За допомогою апробації вивчатиметься стан підготовки здобувачів зі спеціальності та здійснюватиметься підготовка до подальшого запровадження ЄДКІ з кібербезпеки.

Комп’ютерне тестування триватиме 120 хвилин, упродовж яких здобувачі мають відповісти на 100 тестових запитань у форматі вибору однієї правильної відповіді із пропонованих чотирьох.

Проведення атестації у формі ЄДКІ, зокрема для здобувачів спеціальності 125 Кібербезпека, визначено постановою Кабінету Міністрів України від 19 травня 2021 року № 497, починаючи з 2022 року. Відповідно, участь здобувачів в апробаційному ЄДКІ є обов’язковою. Водночас рішення, чи враховуватимуть результати його складання у 2023 році під час атестації, приймають заклади вищої освіти. 

У 2022/2023 н. р. навчання на бакалаврських освітніх програмах за спеціальністю Кібербезпека закінчують майже 2 тис. здобувачів у 46 закладах вищої освіти, які розташовані у 18 містах: Вінниця, Дніпро, Житомир, Запоріжжя, Київ, Кропивницький, Луцьк, Львів, Миколаїв, Одеса, Суми, Тернопіль, Ужгород, Харків, Хмельницький, Черкаси, Чернівці, Чернігів.

Нагадаємо, НМТ-2023: оприлюднено демонстраційний тест із біології.