A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

20 українських експертів розпочали навчання міжнародним правилам та стандартам WorldSkills

Опубліковано 28 січня 2022 року о 12:40


20 українських експертів впродовж січня-лютого пройдуть дистанційне навчання у міжнародних фахівців WorldSkills. Це допоможе ще більше наблизити Україну до міжнародного руху WorldSkills International. Українські експерти зможуть дізнатися, як відбувається підготовка до міжнародних змагань, різницю, зокрема змістовну, завдань національного і міжнародного рівня WorldSkills, кращі практики з використання технологій, професійного обладнання та симуляторів тощо.

Перший вебінар відбувся у четвер, 27 січня. На ньому учасникам пояснили, як вони можуть використовувати безкоштовні навчальні ресурси, що пропонує WorldSkills International. Окрім цього, їм нагадали міжнародні правила конкурсу та розказали про інструменти “Експертного центру”, які використовуються за загальними правилами.

Впродовж лютого відбудеться ще 3 навчальні вебінари. Під час них іноземні експерти розкажуть про схеми оцінювання, технічні описи та професійні стандарти WorldSkills. Наприклад, чому до завдань у кожній компетенції має додаватися інфраструктурний лист і як він пов'язаний із тестовим завданням для учасників, чи можна використовувати стандарти WorldSkills для підвищення кваліфікації робітників, що вже працюють тощо.

Для проведення такого навчання організатори та партнери WorldSkills Ukraine проводили переговори з офісом WorldSkills International впродовж усього 2021 року.

Довідково.

WorldSkills International – це своєрідні олімпійські ігри для учнів закладів професійної освіти та молодих кваліфікованих робітників. Вони проводяться кожні два роки в різних куточках світу. До руху WorldSkills залучені понад 80 країн світу. В конкурсах професійної майстерності WorldSkills беруть участь 100 млн молодих кваліфікованих робітників.

Вперше конкурс WorldSkills Ukraine був проведений у 2016 році. В межах змагань, зокрема, пропонуються компетенції для школярів.

Організаторами конкурсу в Україні є Міністерство освіти і науки та Федерація роботодавців України. 

Партнерами конкурсу також є Федерація металургів України та Укрметалургпром. 

Нагадаємо, розпочалася інформаційна кампанія «Ми – профі. Історії учасників WorldSkills Ukraine 2021».