A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

20 українських експертів пройшли навчання у WSI

Опубліковано 18 лютого 2022 року о 18:46


Наприкінці січня 20 українських експертів, залучених до конкурсу професійної майстерності WorldSkills Ukraine, розпочали навчання в міжнародних фахівців руху WorldSkills International, для цього організатори та партнери WSU проводили переговори з офісом WSI впродовж усього 2021 року. Навчання тривало 4 тижні та завершилося 17 лютого 2022 року.

Кожне з чотирьох занять присвячували певній темі: схема оцінювання, структура завдань, підготовка учасників і роль експертів на конкурсі.

Під час вебінарів іноземні фахівці зазначили:

  • кожен пункт конкурсного завдання, інфраструктурного листа, технічного опису та кваліфікаційних вимог має значення, тож їх потрібно прописувати в певному порядку;
  • до кожного конкурсу необхідно змінювати завдання, враховуючи вимоги професійних стандартів. Розміщувати завдання у відкритий доступ варто щонайменше за місяць, а за декілька днів до конкурсу змінювати зміст на 20%;
  • працюючи з персональними даними учасників і конкурсними завданнями, журі та експерти мають дотримуватися етичних норм, які необхідно виписувати в окремому документі.

Отримані коментарі будуть враховані під час підготовки до наступного етапу конкурсу WorldSkills Ukraine. Крім того, організатори планують залучити українських експертів (які пройшли навчання) до роботи з регіональними організаторами, аби вони поширили отримані знання.

Нагадаємо, cтежити за новинами WorldSkills Ukraine можна на офіційному сайті конкурсу, сторінках у Facebook та Instagram.