A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

2 місце в медальному заліку на Європейських університетських іграх: результати української збірної

Опубліковано 01 серпня 2022 року о 14:35


16-30 липня 2022 року у польському місті Лодзь проходили Європейські університетські ігри. Українську збірну представила команда з 230 студентів із 41 університету.

«Для нашої держави та університетів України брати участь у найпрестижніших європейських змаганнях серед студентів – велика честь і відповідальність. За результатами змагань українська студентська збірна виборола 62 медалі: 19 золотих, 25 срібних і 18 бронзових. Україна посіла 2 місце за загальною кількістю медалей і 3 – за кількістю золотих. Це надзвичайно високий результат! Студентство України вкотре демонструє, що є одним із найкращих серед країн Європи», – зазначив Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

Студентська збірна України була представлена в 16 видах спорту: баскетбол 3х3, баскетбол, бадмінтон, пляжний гандбол і волейбол, шахи, футбол, футзал, гандбол, дзюдо, карате, кікбоксинг, тхеквондо (ВТФ), настільний теніс, волейбол і водне поло. Медальний залік української збірної доступний за посиланням.

У змаганнях брали участь понад 5000 студентів 40 країн Європи, які представляли понад 400 університетів. 

Виступ української збірної пройшов за всебічної підтримки Міністра освіти і науки Сергія Шкарлета, президента Європейської університетської спортивної асоціації (EUSA) Адама Рочека, Спортивної студентської спілки України, керівників всеукраїнських федерацій і тренерів, представників і керівників університетів, відповідальних працівників Комітету з фізичного виховання та спорту МОН.

Нагадаємо, у Львівській області відбувся перший освітній фестиваль «Здоров’я Fest».