A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

18тис вступників складають «ЗНО в магістратуру» на «Право» та «Міжнародне право»

Опубліковано 13 липня 2018 року о 11:06

Сьогодні, 13 липня 2018 року, по всій Україні проходить «ЗНО в магістратуру» для тих вступників, які бажають навчатися на спеціальностях «Право» та «Міжнародне право». Майбутні магістри складають єдине фахове вступне випробування (ЄФВВ), що містить 2 блоки.

Перший – тест загальних навчальних правничих компетентностей. Він включає тестування таких компетентностей: аналітичне мислення, критичне мислення, логічне мислення.

Другий блок – тест з права. Він включає тестування з 8 базових правничих дисциплін: конституційне, адміністративне, цивільне, цивільне процесуальне, кримінальне, кримінальне процесуальне право України, міжнародне публічне право та міжнародний захист прав людини. Останні дві дисципліни були включені в програму тесту цього року вперше.

Програми, за якими укладалися тести, були розміщені на сайті МОН.

Загалом на виконання ЄФВВ відведено 200 хвилин: 75 – на перший блок (30 завдань) та 125 – на другий (100 завдань).

Раніше, 11 липня, вступники в магістратуру складали єдиний вступний іспит (ЄВІ) з іноземної мови за технологією ЗНО. Можна було обрати тестування з англійської, або німецької, або французької, або іспанської мови.

ЄВІ проходили вступники в магістратуру за спеціальностями «Право», «Міжнародне право» та за спеціальностями галузей знань «Гуманітарні науки» (крім спеціальності «Філологія»), «Соціальні та поведінкові науки», «Журналістика», «Право», «Сфера обслуговування», «Міжнародні відносини».

Нагадуємо, що того ж дня було оприлюднено правильні відповіді та завдання до ЄВІ.  

Результати основної сесії ЄФВВ та ЄВІ будуть розміщені на інформаційних сторінках не пізніше 14 календарних днів з дня їх проведення.

Якщо у вступника виникнуть сумніви щодо правильності встановлення результатів, то він має право протягом 3 календарних днів із дня офіційного оголошення результатів (включаючи день оголошення) подати апеляційну заяву до УЦОЯО. Їх розгляд здійснюється апеляційною комісією протягом 3 робочих днів із моменту отримання.

За результатами розгляду заяви комісія може ухвалити одне з таких рішень:

  • відмовити в задоволенні апеляційної заяви (результат, визначений раніше, підтверджується);
  • задовольнити апеляційну заяву (попередньо встановлений результат буде змінено).

У разі задоволення заяви щодо результатів може бути ухвалено одне з таких рішень:

  • про відновлення результату зовнішнього оцінювання (у тому випадку, якщо попередньо результат було анульовано);
  • про збільшення або зменшення кількості балів, отриманих учасником вступного випробування.

Прийом заяв та документів до вишів для тих, хто проходить тестування за технологією ЗНО, триває з 2 липня до 26 липня. На бюджет надання рекомендацій для зарахування відбудеться до 13 серпня, а саме зарахування –  до 20 серпня (12.00).

У магістратуру «Права» та «Міжнародного права» розподіл бюджетних місць відбуватиметься за широким конкурсом – тобто місце йтиме за вступником з найкращими балами в обраний ним заклад вищої освіти.

Вступ у магістратуру інших спеціальностей здійснюватиметься за  традиційним конкурсом з фіксованою кількістю місць.

Нагадуємо, що 12 липня, почався прийом заяв на вступ до вишів на бакалавра, молодшого спеціаліста на базі 11 класів, а також магістра медичного, фармацевтичного та ветеринарного спрямування.