A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

17-18 листопада – конференція «Епоха Голодомору: (пере)осмислення в контексті дослідницьких стратегій краєзнавства, регіоналістики та локальної історії»

Опубліковано 12 жовтня 2022 року о 18:00


17-18 листопада 2022 року в Києві відбудеться міжнародна наукова конференція, присвячена вивченню епохи Голодомору. У фокусі дослідників популяризація наукового знання про Голодомор у публічній історії/музейній справі, виховного потенціалу краєзнавства у шкільній освіті, а також обмін ідеями щодо консолідації краєзнавчого руху як складової громадянського суспільства.

Панельні дискусії охоплюватимуть такі теми:

  • теоретико-методологічні засади досліджень історії Голодомору – геноциду українського народу в контексті краєзнавства, історичної регіоналістики, локальної та мікроісторії;
  • досвід, розширення інформативності історичного наративу епохи Голодомору крізь призму дослідницьких практик локальної історії та мікроісторії; 
  • епоха Голодомору в експозиційних комплексах краєзнавчих музеїв, зокрема проблематика збереження фондів;
  • навчання/знання про Голодомор та геноцид рф в Україні: освітній та виховний потенціал шкільного краєзнавства;
  • інтегровані цифрові ресурси документальної спадщини епохи Голодомору: міжнародний та вітчизняний досвіди, стратегії розвитку та популяризації.

Для участі в конференції потрібно надіслати заявку на електронну адресу [email protected] із зазначенням теми і основної ідеї виступу (обсяг тексту до 300 слів) та резюме.

Кінцевий термін подання заявок – 7 листопада 2022 року.

Організатори покривають витрати на проїзд, проживання, харчування учасників.

Конференція створена спільними зусиллями Міністерства освіти і науки, Інституту історії України Національної академії наук України, Національної спілки краєзнавців України, Українського науково-дослідного та освітнього центру вивчення Голодомору (HREC in Ukraine), Науково-освітнього консорціуму вивчення Голодомору при Канадському інституті українських студій Альбертського університету (HREC).