A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

15 червня – онлайн-конференція «Українська криза: відповіді європейських секторів вищої освіти та наукових досліджень»

Опубліковано 14 червня 2022 року о 12:25


15 червня 2022 року відбудеться онлайн-конференція «Українська криза: відповіді європейських секторів вищої освіти та наукових досліджень» ("The Ukraine crisis: responses from the European higher education and research sectors").

Організатори заходу: Science for Ukraine, All European Academies (ALLEA), Kristiania University College, International Science Council (ISC).

Основними доповідачами конференції будуть Сергій Шкарлет, Міністр освіти і науки України та Петер Глюкман (Peter Gluckman), Президент Міжнародної наукової Ради.

Цілі конференції:

  1. Визначити та поділитися  найкращими практиками щодо того, як європейські сектори вищої освіти та наукових досліджень можуть запропонувати ефективну підтримку, що відповідає актуальним потребам українських науковців та дослідників.
  2. Визначити пріоритети середньо- та довгострокових планів наявної підтримки та перебудови наукової та академічної систем України для забезпечення стійкості вищої освіти та наукових структур і систем.
  3. Зберегти імпульс для адвокації та підтримки українського сектору вищої освіти та наукових досліджень після початкового реагування на надзвичайні ситуації.

 Очікувані  результати:

  1. Спільний перелік рекомендованих та/або найкращих практик і програм для зацікавлених сторін європейської вищої освіти та науково-дослідницького сектору для підтримки українських науковців та дослідників.
  2. Набір пріоритетних дій та рекомендацій (як на програмному, так і на політичному рівні) для європейського сектору вищої освіти та наукових досліджень, щоб спрямувати середньо- та довгострокову підтримку відбудови наукової та академічної систем України.
  3. План майбутнього заходу, який базується на результатах цієї конференції.

Початок о 10:00

Докладніше про захід за посиланням.