A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

12 молодіжних проєктів за участі України отримають понад 1,4 млн євро в Програмі ЄС Еразмус+

Опубліковано 29 серпня 2019 року о 16:17

12 проєктів за участі 10 українських громадських організацій та одного вишу - Українського католицького університету - отримали перемогу за напрямом КА2:CBY “Розвиток потенціалу молоді” Програми ЄС Еразмус+. На реалізацію ідей вони отримають понад 1,4 млн євро.

Проєкти за участі України присвячені розвитку підприємницьких компетенцій, залученню молоді до прийняття рішень у сфері молодіжної політики, збільшенню можливостей для молоді з інвалідністю.

Важливо, що цьогоріч Україна є грантхолдером у 4 відібраних для фінансування проєктах. Тобто українські організації стануть отримувачами грантових коштів та координуватимуть роботу команди.

Планується, що до роботи у проєктних командах залучатимуть дослідників з більш як 20 європейських країн. Серед них - Іспанія, Хорватія, Нідерланди, Словаччина, Італія, Румунія, Угорщина, Чехія тощо. Також у командах працюватимуть фахівці 5 країн Східного партнерства (Азербайджан, Грузія, Білорусь, Молдова та Вірменія).

Загалом у межах напряму “Розвиток потенціалу молоді” було відібрано 56 проєктів.

Довідково.

Напрям “Розвиток потенціалу молоді” (КА2: CBY) є окремим компонентом Програми Еразмус+ у молодіжній сфері. За результатами попередньо проведених конкурсів вже реалізується 47 проєктів за участі 35 українських організацій.

Загальна сума фінансування грантів становить 4 736 042 євро.

Нагадаємо, що за напрямом “Розвиток потенціалу вищої освіти” Програми Еразмус+ було відібрано 8 українських проєктів, за напрямом Жан Моне - 22.