A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

10 закладів професійної освіти Сумської, Хмельницької та Одеської областей буде передано у комунальну власність

Опубліковано 01 квітня 2021 року о 11:56


Ще 10 закладів професійної освіти 3-х регіонів країни буде передано у спільну власність територіальних громад. Серед них 2 заклади Одеської, 3 Сумської та 5 Хмельницької областей. Розпорядження, яке дозволяє здійснити передачу, опубліковано на Урядовому порталі.

Завершивши процедуру передачі, майно закладів перейде на баланс регіонів. Планується, що місцева влада зможе приймати управлінські рішення щодо ресурсів закладів та інвестуватиме у зміцнення їхньої інфраструктури.

Процес передачі закладів професійної освіти з центрального на місцевий рівень розпочався у 2016 році. Планом пріоритетних дій Уряду передбачено забезпечення передачі цілісних майнових комплексів державних закладів професійно-технічної освіти у спільну власність територіальних громад.

Станом на березень 2021 року 635 закладів професійно-технічної освіти необхідно передати з державної до комунальної власності. Усього протягом 2016-2021 років до Міністерства освіти і науки від департаментів освіти і науки облдержадміністрацій надійшов 281 пакет документів закладів професійно-технічної освіти щодо передачі цілісних майнових комплексів з державної до комунальної власності з 23-х областей та м. Києва.

Ознайомитись із правилами та процедурою передачі можна у відповідному розділі на сайті МОН.

Нагадаємо, що прийом заявок на створення навчально-практичних центрів продовжено на місяць.