A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

10 українських вишів реалізують проект за програмою Erasmus+, бюджет якого складає близько 800 тисяч євро

Опубліковано 17 серпня 2018 року о 14:27

10 вишів з різних областей України реалізовуватимуть проект європейської програми Erasmus+ КА2 напрям Capaсity Building in Higher Education “Журналістська освіта задля демократії в Україні”. За результатами проекту учасники мають представити на розгляд Міністерства освіти і науки України Національні рекомендації щодо впровадження оновлених програм у вишах країни. Загальний бюджет проекту склав близько 800 тис євро.

Учасниками проекту також є фахівці іноземних вишів (Великобританія, Польща, Ірландія, Швеція) та професійних організацій (Великобританія, Австрія, Нідерланди, Україна). Так, дослідники з'ясують, як підвищити якість бакалаврських і магістерських програм із журналістики до стандартів ЄС, сприяти працевлаштуванню студентів за фахом, просувати медіаграмотність у суспільстві, а також налагодити міжнародну мобільність. У межах проекту також планується удосконалити оснащення лабораторій факультетів журналістики України - надати сучасне відеообладнання, комп’ютерне устаткування, спецтехніку тощо.

Для покращення журналістської освіти партнери проведуть низку практичних заходів, відвідають профільні університети закордоном та розкажуть про свій досвід під час лекцій в Україні. Серед запланованих заходів - перегляд і перехресна експертна оцінка освітніх програм на факультетах журналістики в українських вишах, проведення днів відкритих дверей і презентацій оновлених програм, розробка онлайн-курсів із медіаграмотності, їх апробація та запуск в режимі дистанційної освіти тощо.

До складу команди проекту увійшли представники таких вишів:

  • Київський національний університет ім. Т. Шевченка;
  • Черкаський національний університет ім. Б. Хмельницького;
  • Львівський національний університет ім. І. Франка;
  • Міжнародний економіко-гуманітарний університет (м. Рівне);
  • Чернівецький національний університет ім. Ю. Федьковича;
  • Маріупольський державний університет;
  • Сумський державний університет;
  • Український католицький університет (м. Львів);
  • Ужгородський національний університет;
  • Запорізький національний університет.

Координатором усього проекту став Університет Ба Спа (Великобританія). Партнерами проекту є Міністерство освіти і науки України та Українська асоціація студентів.

Нагадаємо, що студенти-історики МДУ реалізують міжкультурний проект, який допоможе більше дізнатися про етноси Донеччини