A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

10 українських проєктів отримають понад 9 млн євро в межах Програми ЄС Erasmus+ – вони займатимуться розвитком вищої освіти

Опубліковано 06 серпня 2020 року о 09:18

46 українських вишів та інших організацій отримають фінансування понад 9 млн євро. 10 проєктів з поміж 164 були відібрані для розбудови потенціалу у сфері вищої освіти за Програмою Європейського Союзу Erasmus+. Такими є результати конкурсу 2020 року, оголошеного Виконавчим агентством із питань освіти, аудіовізуальних засобів і культури (ЕАСЕА) Європейської Комісії.  

«Європейський Союз підтримує велику кількість проєктів Erasmus+ для просування та впровадження освітніх реформ, зміцнення міжнародного співробітництва, підвищення працевлаштування фахівців та розвитку інновацій. Однак, на мою думку, головна мета Програми Erasmus+  об’єднати людей з усього світу», – наголосив голова Представництва ЄС в Україні Матті Маасікас.

Ці 10 проєктів спрямовані на модернізацію освітніх програм із соціальних наук та інженерії, охорони здоров’я і навколишнього середовища; модернізацію врядування закладів вищої освіти; зміцнення зв’язків системи вищої освіти з економічним і соціальним середовищем.

У реалізації проєктів з української сторони братимуть участь 36 закладів вищої освіти, 1 науково-дослідну установу, 1 приватне та 2 державних підприємства, 2 громадські організації, Міністерство освіти і науки України, Міністерство цифрової трансформації України, Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України  та Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти. Крім того, три українські університети виступають грантоотримувачами й координаторами проєктів: Львівський національний університет імені Івана Франка, Національний університет «Львівська політехніка» та Національний університет «Запорізька політехніка».

Також до проєктних команд долучаться 59 партнерів із 22 країн світу: 34 організації з 15 країн-членів Програми (Австрія, Бельгія, Болгарія, Естонія, Іспанія, Італія, Литва, Латвія, Нідерланди, Німеччина, Норвегія, Польща, Словенія, Фінляндія, Франція) та 25 організацій із 7 країн-партнерів Програми (Азербайджан, Білорусь, Вірменія, Грузія, Казахстан, Республіка Молдова, Таджикистан).

Частина проєктів розпочне свою діяльність вже із листопада 2020 року, інші - із січня 2021 року.

Довідкова інформація.

Erasmus+ – це програма Європейського Союзу на період 2014–2020 рр., що підтримує проєкти співпраці, партнерства, заходи і мобільність у сфері освіти, професійної підготовки, молоді і спорту. 

Напрям Розвиток потенціалу вищої освіти (КА2: CBHE) є окремим компонентом міжнародного виміру Програми Erasmus+ у сфері вищої освіти. У межах конкурсів із 2015 р. до 2019 р. було профінансовано 38 проєктів за участі 200 організацій з України, включаючи 120 закладів вищої освіти. Загальна сума гранту проєктів складає понад 27 млн євро.

Інформацію про результати конкурсу 2020 р. та додаткова інформація для виконавців проєктів розміщено на сайті ЕАСЕА і на сайті Національного Erasmus+ офісу в Україні. База, новини та статистика проєктів Erasmus+ за участі України доступна у вільному доступі.  

Нагадаємо, що між МОН та Міністерством освіти і науки Республіки Болгарія було підписано Протокол про співробітництво та обміни між країнами на наступний чотирирічний період.