A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Проєкт «Нова фабрика» є вдалим прикладом упровадження дуальної освіти, – Сергій Шкарлет під час відвідування ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг»

Опубліковано 20 травня 2021 року о 17:03


Сьогодні, 20 травня 2021 року, Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет перебуває з робочою поїздкою в Кривому Розі. Він провів зустріч із керівництвом ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» та ознайомився з першими результатами освітнього проєкту «Нова фабрика», започаткованого в межах розвитку дуальної освіти.

«Освітній проєкт "Нова фабрика" – це вдалий приклад упровадження дуальної освіти і, сподіваюсь, лише перша ластівка системної співпраці “АрселорМіттал Кривий Ріг” із українськими закладами вищої освіти за новою бакалаврською програмою, яка свідчить, що міжнародні корпорації вірять в українську освіту та її можливості, а також готові інвестувати в майбутнє нації. Впевнений, що металурги нової формації продемонструють світові високі результати своїх знань та збільшуватимуть потенціал України на міжнародному рівні», – зазначив Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

Напередодні Міністерство освіти і науки України підписало меморандум про співпрацю з підприємством «АрселорМіттал Кривий Ріг». Згідно з документом компанія готуватиме спеціалістів за новою бакалаврською програмою спільно з Криворізьким національним університетом і Державним університетом економіки і технологій. Учасники проєкту отримають міжнародне стажування, стипендії, гарантоване працевлаштування, конкурентну заробітну плату. Загальний обсяг інвестицій за три роки становитиме близько 70 млн грн.

«Ми прагнемо того, щоб наше підприємство стало дійсно оновленою європейською компанією. Вже вклали 10 мільярдів доларів у розвиток виробництва, побудували нові агрегати, привезли нове обладнання. Додатково інвестуємо мільярд доларів у "зелену" металургію. Але поза ефектом будь-яких інвестицій стоять люди. Тому не менш важливо “модернізувати” їхнє мислення», – зауважив генеральний директор «АрселорМіттал Кривий Ріг» Мауро Лонгобардо.

«Теоретичні знання студенти здобувають у стінах вишів, а для відпрацювання практичних навичок ми будуємо новий об'єкт – екологічну фабрику огрудкування. Упродовж трьох років реалізації проєкту ми інвестуємо близько 70 млн гривень. Кошти будуть спрямовані на навчання, стипендії, міжнародне стажування, покращення умов проживання студентів. Ми шукаємо й знайдемо 300 металургів нового покоління, які свіжим поглядом подивляться на виробництво сталі», – наголосила директорка департаменту по персоналу «АрселорМіттал Кривий Ріг» Юлія Чермазович.

Студентами програми «Нова фабрика» можуть стати випускники шкіл, коледжів та професійно-технічних закладів. Після завершення навчання вони отримають ступінь молодшого бакалавра та міжнародний диплом «АрселорМіттал».

Основні переваги освітнього проєкту «Нова фабрика»:

  • оплата та навчання за кошти «АрселорМіттал»;
  • стипендії найкращим студентам;
  • можливість стажуватися за кордоном;
  • навчання в міжнародних експертів;
  • вивчення англійської мови;
  • проживання в гуртожитку;
  • корпоративний диплом від «АрселорМіттал»;
  • гарантоване працевлаштування на новій фабриці;
  • привабливі умови праці в новій виробничій культурі.

Довідково.

ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» є одним з найбільших виробників сталевого прокату в Україні, спеціалізується на виробництві довгомірного прокату, виробляє агломерат, концентрат, кокс, чавун, сталь, сортовий і фасонний прокат. У 2020 році «АрселорМіттал Кривий Ріг» анонсував спорудження нової фабрики огрудкування – ключового проєкту з екологічною складовою, в який компанія «АрселорМіттал Кривий Ріг» інвестує близько 250 млн доларів. Для цієї фабрики компанія готуватиме 300 металургів нової формації спільно з Криворізьким національним університетом і Державним університетом економіки і технологій. Запуск нового виробничого об'єкта дозволить поступово вивести з експлуатації два діючих агломераційних цехи підприємства. Це дасть можливість суттєво покращити екологічну ситуацію в регіоні. Загальний обсяг викидів зменшиться на 78 тис. тонн, а обсяг викидів СО2 знизиться на 800 тис. тонн на рік.

Нагадаємо, 20 квітня 2021 року відбулась презентація освітнього проєкту «Нова фабрика» за участі першого заступника Міністра освіти і науки України Миколи Кизима.